Persplein

Posted by | mei 21, 2014 | Persplein | 2 Comments

De pagina voor schreeuwend Perscombinatie.

2 Comments

 • debruinron schreef:

  *** komt binnenkort ***
  Xenotron wie kent het nog?
  Met betrekking tot bovenstaand onderwerp kan Marcel Simon, (ex) directeur van Monotype NL en nog steeds Alphaquest te Utrecht/Marssen mogelijk zeer veel info verschaffen. Marcel was degene die de 3 stuks zgn.. XVC Xenotrons voor de advertentie opmaak in de praktijk onder zware omstandigheden testte op basis van de functionele eisen die ondergetekende samen met Henk Korte formuleerde. Helaas heb ik het contract niet meer, maar ik herinner mij dat het realiseren van de on-line interface met Atex behoorlijk wat voeten in de aarde heeft gehad. Voor Xenotron vormde wij bij PC in die tijd een soort proeftuintje. Overigens, in Nederland werden er niet veel verkocht. Naar mijn weten werden ze daarna alleen nog maart in Houten geplaatst.
  Nb/ De XVC’s werden geselecteerd uit een drietal kandidaten waaronder Camex, en Harirs, De fa. van Dijk te Weesp was de leverancier van de in de UK gebouwde XVC. Marcel Simon trad kort na aanschaf van deze opmaakstations in dienst bij de fa. van Dijk, die niet veel later uit de markt verdween. Marcel ging werken bij Monotype..
  Groet,
  Ron de Bruin

  • admin schreef:

   Aanvulling Er was nog één tussenstap Blue Data in Diemen. (na periode van Dijk) En ja de RS kabels van Atex richting de Xenotrons pikte veel op van de magnetische velden die de GEB trafo’s op de begane grond achter lieten. Heel wat buffer chips hebben wij moeten vervangen. Uiteindelijk is de vloer aangepast om de magnetische velden te elimineren. 🙂

geef reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.