Laatste krantine nieuws

We zijn weer in de lucht!

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

Het heeft allemaal even geduurd maar daar is Perscombinatie.nl dan toch eindelijk weer. Ziekte heeft ons geruime tijd aan de kant gehouden. Excuses daarvoor. Maar toch blijven we het keer op keer vragen:


Heeft u nog leuk beeld materiaal voor ons?
Laat het ons weten. We gebruiken en plaatsen het graag!

Willem Mulder chef koude opmaak en teletypkamer overleden

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

Overleidings bericht van Willem Mulder ,die vele jaren heeft gewerkt bij PC oa.als chef koude opmaak en teletypkamer.

Correspondentieadres:
W.F. Schaefer
Leewenwerf 102
1018 KA Amsterdam

Er is gelegenheid tot afscheid nemen op woensdag 14 september van 10.00 tot 10.20 uur in Uitvaartcentrum Westgaarde van PC Hooft Uitvaartverzorging.
Ookmeerweg 273 te Amsterdam
Aansluitend zal om 11.00 uur de crematieplechtigheid plaatsvinden in de aula van crematorium Westgaarde, Ookmeerweg 275 te Amsterdam.
Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer aldaar.

Jan Noordeloos overleden

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

Met groot verdriet delen wij mede dat op 8 augustus 2016 is overleden Jan Noordeloos.
Zijn gevecht tegen Lympheklierkanker heeft hij na 16 maanden helaas verloren.

Jan Noordeloos

Jan Noordeloos

De voorkant van de rouwkaart ,een steen mannetje,welke al in de bronstijd gebruikt werd als wegwijzer in het gebergte, doet aan Jan denken , een Baken, altijd een luisterend oor en zeer betrokken bij zijn gezin ,maar ook zeker bij PCM.
De binnenzijde spreekt voor zich ,zijn liefde voor natuur/werk en moestuin.
Wij wensen de fam Noordeloos heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Perscombinatie Icoon Dien de Vrij overleden

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

dien

bron:
artikel Het Parool wo 03 februari 2016
door Floor Meijs

Dien de Vrij 1945 – 2016

Het was puur toeval dat ze in Apeldoorn werd geboren; haar moeder was daar die dag. Dien de Vrij was een ras-Amsterdamse, ze groeide op de Jacob van Lennepkade op. Daar woonde ze met haar vader en broertje en zusje, die zij grootbracht. Met haar moeder had ze weinig contact. “Ze had het niet makkelijk, maar ze was altijd vrolijk en behulpzaam,” zegt Nanda Sibeyn, Diens toenmalige buurmeisje en zestig jaar haar beste vriendin.

Ze waren trouwe Ajaxfans en misten geen wedstrijd. Bij Sibeyn thuis zaten ze voor de tv, Dien met een alcoholvrij witbiertje, Sibeyn met een alcoholvrij rosébiertje. “En Dientje was fanatiek. Als Ajax verloor, kon ze goed schelden.”

Op negentienjarige leeftijd solliciteerde Dien als serveerster bij de kantine van het PCM-gebouw op de Wibautstraat, waar toen nog Het Parool werd gemaakt. Hoewel in het gebouw ook andere kranten waren gehuisvest, voelde ze zich het meest verbonden met de Amsterdamse krant en haar medewerkers. Bij elke Paroolborrel verzorgde ze de happen en dranken, en toen de krant overging op tabloidformaat stond ze vooraan met een dienblad champagne.

Midden jaren zeventig kreeg Ton Damen, nu verslaggever bij Het Parool, een vakantiebaantje bij Dien in de kantine. Samen brachten ze alle redacteuren de koffie, maar alleen als zij het hun gunde. “Mijn eerste indruk was dat iedereen een beetje bang voor haar was,” zegt Damen. Als ze een hekel aan je had, kreeg je niks. En maakte je een vervelende opmerking, dan nam ze de volgende dag wraak: “Dan gaf ze mij een knipoog, gooide ‘per ongeluk’ je kopje koffie om en zei dan doodleuk: ‘Sorry hoor.'”

“Heb je nou alweer bedorven melk?” zei Dien als iemand in de kantine kwam aanzetten met melk die over de datum was. Want het was nooit haar fout. “Ze had een grote mond, maar ook een groot hart,” zegt Richard Jonker, met wie ze daar jaren samenwerkte. Toen zijn ouders overleden, was Dien er om hem te steunen. “Ze deed dat niet alleen bij mij. Voor iedereen had ze een luisterend oor.”

In 2003 verhuisde Het Parool naar het Oostenburgereiland. Dien en haar kantinebrigade verhuisden niet mee, maar ze bleef de Paroolmensen trouw. Een keer hoorde Dien dat de kachel het niet deed in het nieuwe gebouw. Ze maakte twee grote pannen warme chocolademelk. “Voor de lieve Paroolmensen die het zo koud hebben.”

Liefdevol en zorgzaam was ze. Met het Sinterklaasfeest bij Het Parool, dat Dien organiseerde, troostte ze de kinderen die bang waren. Hoewel ze zelf nooit kinderen kreeg, was ze als een moeder voor de drie kinderen van haar Pakistaanse ex-man. “Dien heeft als een leeuw voor hen gevochten om ze vanuit Pakistan naar Nederland te krijgen,” zegt Sibeyn.

Na haar pensioen werkte ze als vrijwilliger in het Henriette Roland Holsthuis. Dat had ze nog jaren willen doen, maar ze overleed woensdag 20 januari plotseling. Veel (Parool)mensen bewezen haar maandag- middag de laatste eer.

Metamorfose HP / TR gebouw.

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

HP/TR gebouw Wibautstraat
Amsterdam – Wibautstraat
Een metamorfose van ons vertrouwde HP / TR gebouw.

De Parooltoren en het Trouwgebouw worden straks, middels de algemene entree van het gebouw, met elkaar verbonden. Beide gebouwen zullen zo in de toekomst als één multifunctioneel complex gaan functioneren.
Op perscombinatie.nl hebben wij vandaag foto’s geplaatst van deze bouwactiviteiten.
Bloed, zweet en tranen liggen nu deels begraven onder het puin.
Een nieuwe fase in de Perscombinatie historie is aangebroken
Meer informatie is te vinden op de website van de projectontwikkelaar.
Maar natuurlijk hebben wij ook eigen foto’s van een gebouw waar een deel van ons leven werd gehuisvest.
Bereikbaar na het inloggen : http://www.perscombinatie.nl/?page_id=2061
of via het menu  Media> Foto-albums> Anno nu

Meer informatie is te vinden op de website van de projectontwikkelaar.
http://heijmans.nl/nl/projecten/parool-en-trouwgebouw/

sloop

Kerstborrel 2014 oud opmaak wederom succes

Posted by | Laatste krantine nieuws | 2 Comments

Voor de achtste keer werd, in café De Zon, Nieuwmarkt,  de jaarlijkse kerstborrel georganiseerd.

collega's2014-017b

 

zittend, v.l.n.r. Jaap Koeman, Piet van de Veur, Cor Tienstra en John Brouwer de Koning.
staand, v.l.n.r. Ton Treur, Gerrit Hoorn, Jan Hendriks, Frans Langereis ,  Leo Staats, Willem Bleesing, André Stuyfersant, Piet Sas, Frits de Bruin en Jan Witbraad.

 De foto is in groot formaat te vinden in ons fotoalbum

met dan aan André Stuyfersant

Eerbetoon aan Albert de Lange

Posted by | Laatste krantine nieuws | No Comments

Amsterdam – 0ktober 2014

Paroliebol  nummer 10 met daarin: Een fotospecial over Albert de Lange “om het leven te vieren”. Een machtig mooi portret van Jan van Breda, en een superreportage van Dingena Mol.

Het café vol en de stoep te klein. Meer dan honderd mensen kwamen het glas heffen op Albert de Lange, die afscheid nam van Het Parool. Albert wist van tevoren hoe het zou lopen in zijn column eerder op de dag meldde hij al: ‘Een moeilijke middag? Bij Het Parool weten ze hoe je het leven viert.’
eerbetoonbol10